5 Kasım 2014 Çarşamba

AYAK SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ İPUÇLARI

Resim yazısı ekle
Ayaklarımız vücudumuzun bütün yükünü taşıyan ve en çok kemik yapısına sahip organlarımızdır. Ayaklarımızın sağlıklı olması gün içerisinde hayatımızı sağlıklı şekilde devam ettirmemiz için büyük önem taşımaktadır.

Ayaklarımızın sağlıklı olabilmesi için dikkat etmemiz gerekenler ise şunlardır;

– Ayağımıza giyeceğimiz ayakkabı veya terliklerin dar olmaması büyük önem taşımaktadır. Dar formatlı ayakkabı ve terlikler ayaklarımızın kemik yapısının bozulmasına ve ağrı çekmemize neden olur.

– Gün içerisinde uzun süre oturmak ayaklarımızın şişmesine ve ayakkabılarımızın darlaşmasına neden olur. Masa başı iş yapıyorsanız belirli aralıklar ile kısa kısa yürüyüşler yaparak ayaklarınızın hareket etmesini sağlamalısınız. Bu hareket kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak ayaklarınızın rahatlamasını sağlayacaktır.

– Özellikle yaz aylarında ayakkabılarımızın içerisine çorap giymek istemeyiz, çorap giymeme eylemi ayakkabının ayaklarımızı terletmesini sağlar ve bu terleme ayaklarımızda nasıl oluşumuna ve kötü kokuya yol açar. Yaz aylarında mutlaka ayakkabılarımızın içerisine çorap giymeyi alışkanlık haline getirmeliyiz.

– Akşamları evimize geldiğimizde çoraplarımızı çıkarıp ayaklarımızı ılık su ile yıkamalı ve bir süre ayaklarımızı yükseğe dikerek dinlenmesini sağlamalıyız. Bu hareket kan dolaşımının hızlanmasına ve ayaklarınızda meydana gelecek ağrıların ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder